Startdienst 30 september 2018

Startdienst 30 september 2018

Je bent een kei! Dat was het thema van de startzondag die plaatsvond op zondag 30 september. En als streekgemeente vierden we deze zondag natuurlijk in de gezamenlijkheid.
Ter introductie schreven we allemaal op wie voor ons een voorbeeld in geloof is (geweest). Dat deden we op een velletje ‘post it’ en al die velletjes werden door de kinderen opgehaald en bij de twaalf stenen op de avondmaalstafel geplakt.

klik hier voor de foto's

lees meer »
 
NL Doet 2018

NL Doet 2018

NLDoet 2018
 
Met z’n tienen lieten we op zaterdag 10 maart onze handen wapperen in en om de Geode in Apeldoorn. De Geode is een kleinschalige woonplek voor overwegend jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking.. en daar wordt het erg gewaardeerd als vrijwilligers zich in willen zetten.
Ramen wassen, schuurtjes schoonmaken, fietsen poetsen, onkruid met wortel en al uit de paden trekken en tussen klinkers verwijderen.. bladeren opvegen, de badkamer een sopbeurt geven.. er werd hard gewerkt door 5 jongeren en een aantal volwassenen!
Rond een uur of twaalf kon er nog even een halfuurtje gewandeld worden met een 5-tal bewoners van de Geode. Het was heerlijk weer.. een voorjaarzonnetje was van de partij… en dus iedereen blij! J
Daarna nog gezellig lunchen met z’n allen in het keukengedeelte van de Geode.. en toen weer naar Klarenbeek, Voorst en Wilp terug!

Anne, Leon, Manon, Maud, Sanne, Coby, Elisa, Jet  en Tonnie.. ENORM BEDANKT !!!
 

Voor de foto's klik hier  (u wordt doorgeleid naar de site van Kerk Klarenbeek)

 
Zingen in de Benring Kerstochtend 25-17-2017

Zingen in de Benring Kerstochtend 25-17-2017

Een mooi begin van Kerst. Op kerstochtend werden de ouderen in de Benring door wakker gezongen met kerstliedjes. Hiervan zijn een paar foto's.
Klik hier voor de foto's

 
Kinderkerstdienst 25-12-2017

Kinderkerstdienst 25-12-2017

Op kerstochtend was er een mooie kerstochtenddienst in de Kerk.
De kinderen vertelden het kerstverhaal en beelden het uit. 
Klik hier voor de foto's

 
Kerk op schoot - 3 december 2017

Kerk op schoot - 3 december 2017

Op 3 dcember was Dominee Beer op bezoek in Voorst. Kijk maar!
Klik hier voor de foto's (u wordt doorgestuurd naar de site van Kerk Klarenbeek)

 
kaarsen Seehausen

kaarsen Seehausen

Herman en Diana Hofmeijer zijn samen met Jokelien Harmsen een aantal weken geleden naar de partnergemeente Seehausen geweest en hebben hier een goede tijd gehad.

Zij kregen 3 kaarsen mee voor Klarenbeek, Voorst en Wilp. Deze werden tijdens de Vierde Advent, welke gezamenlijk in Klarenbeek werd gevierd, aangestoken.

Alle 3 gemeentes kregen een kaars mee om in hun eigen kerk te zetten.

Klik hier voor de foto's
(uw wordt doorgestuurd naar pagina van Kerk Klarebeek)

 
NachtZonderDak 2017

NachtZonderDak 2017

Nacht zonder dak, 27-28 mei 2017, Voorhof Voorst
klik hier voor de foto's

 
Vorming Streekgemeente 28-05-2017

Vorming Streekgemeente 28-05-2017
lees meer »
 
Palmpasen 9 april 2017 Palmpasen 9 april 2017

Hier zijn de foto's te zien

Goedemorgen, welkom allemaal,

ik met mijn en jij met jouw verhaal,
lachen, huilen, vrolijkheid en pijn,
alles mag er zijn!
God, ik vraag U, kom in onze kring.
Wees erbij wanneer ik bid en zing.
Ik met mijn en U met uw verhaal
verteld in mensentaal.
 
Zo begon de dienst op zondag 9 april. Een gezinsdienst, waarin dominee Menno Valk in gesprek ging met de kinderen over feest (wanneer vier je feest èn wat hoort er bij een feest..?) en over een koning. Over Koning Willem Alexander en over Koning Jezus. En ja.. wat hoort er dan bij een koning.. een paard of een ezel…? Een zwaard of een kruis..?
En weet je.. grote mensen kunnen ook nog wat leren van de uitleg van de versierde Palmpasen stok! Versierd met buxus (altijd groen, de kleur van de hoop), behangen met eitjes (nieuw leven) en met een broodhaantje erop! De haan die ‘kukeleku’ zegt als de nieuwe dag begint!
Met de kinderen om zich heen las de dominee, zittend in een stoel, het verhaal voor over de intocht in Jeruzalem.
Later mochten de kinderen met de zelfgemaakte Palmpasenstokken door de kerk lopen op de muziek van het lied ‘Kleine ezel’ van Elly en Rikkert.
 
Kleine ezel in de stal,
Strek je beentjes vlug..
’t Is de Heer die komen zal
Hij klimt op je rug
Hij is Heer – Hosanna,
Hosanna voor de Heer!
 
Tijdens de preek werd er door de kinderen een houten kruis versierd met buxus en met slingers. Dat zag er prachtig uit! Daarna volgde nog het gebed waarbij twee tieners zeven kaarsen mochten aansteken.
Met de zegen van God gingen we naar huis. Om zelf ook tot zegen te zijn voor de mensen om ons heen!

 

 
Palmpaasknutselen 8 april 2017

Palmpaasknutselen 8 april 2017

Hier zijn de foto's te zien

Op 8 april was het dan zover. Kinderen uit Voorst, Wilp en Klarenbeek waren uitgenodigd om in De Voorhof in Voorst te komen knutselen. Palmpasenstokken werden versierd en er werden ook diverse andere paasknutsels gemaakt. Bloempotjes beschilderen, een kip of konijntje figuurzagen, cupcakes versieren, een haasje maken van kleine pompoentjes, paasfiguren van strijkkralen maken en tasjes versieren!
In Wilp was dit al jaren een traditie.. die nu in de gezamenlijkheid is opgepakt en plaats vindt in het dorp waar ook de kerkdiensten voorafgaand aan Pasen plaatsvinden.
En wat waren alle kinderen ingespannen en druk bezig! Wat veel blijde gezichtjes hebben we gezien!
Na al die activiteiten gingen de kinderen even naar buiten, waar inmiddels het zonnetje heerlijk scheen, en werd de knutselruimte omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant! Het rook al erg lekker toen de kinderen naar binnenkwamen… maar voordat er werd gegeten vertelde ds. Bassa eerst nog een verhaal. Over twee vogels, Bert en Emmy, die zagen dat er een ezeltje werd uitgekozen om koning Jezus naar Jeruzalem te brengen..
En toen.. toen werd het wel heel erg stil.. want er werd gesmuld van lekkere pannenkoeken! Pannenkoeken die door veel lieve mensen uit Voorst zijn gebakken.. waarvoor natuurlijk onze hartelijk dank.
Er bleef nog wel een gaatje over voor een lekker ijsje… en daarna werden alle knutselwerken èn nog een lekker broodhaantje meegenomen naar huis. Het was een hele gezellige middag! Met hierbij ook een dankjewel voor een ieder die hierbij aanwezig was! Tot volgend jaar in Klarenbeek! J
Wilma, Mirjan, Miranda en Ans

Hier zijn de foto's te zien

 
Kinderkerstfeest 2016

Kinderkerstfeest 2016

Wat hebben we een complimenten gekregen na de dienst van 1ste kerstdag hoe goed jullie het gedaan hebben tijdens de zoektocht naar de herders. Nogmaals ook mijn complimenten voor jullie allemaal voor en achter de schermen J J.

Hier zijn de foto's te zien!